• page_banner

Intina Ganoderma lucidum

Nyarios perkawis ganoderma, urang pasti kantos nguping. Ganoderma lucidum, salah sahiji tina salapan hérbal, parantos dianggo langkung ti 6.800 taun di Cina. Fungsina sapertos "nguatkeun awak", "ngasupkeun lima organ zang", "nenangkeun sumanget", "ngaleungitkeun batuk", "ngabantosan jantung sareng ngeusian urat", "nguntungkeun sumanget" kacatet dina Shennong Materia Medica klasik, "Compendium of Materia Medica" sareng buku médis sanés.

"Studi médis sareng klinis modéren ogé parantos ngabuktikeun yén bibit spora Ganoderma lucidum euyeub ku polisakarida atah, triterpenoid, alkaloid, vitamin, sareng sajabana, sareng jinis sareng eusi komponén anu épéktasi jauh langkung luhur tibatan awak buah anu Ganoderma lucidum, sareng gaduh épék anu langkung saé dina ningkatkeun imunitas sareng nguatkeun awak. Nanging, permukaan spora Ganoderma lucidum ngagaduhan cangkang kitin dua kali, anu leyur dina cai sareng sesah ngaleyurkeun dina asam. Bahan aktif anu aya dina bubuk spore sadayana dibungkus di dalamnya. Bubuk spora anu teu kapecah hésé diserep ku awak manusa. Dina raraga ngamangpaatkeun pinuh zat épéktip dina spéktral Ganoderma lucidum, perlu dipecah sareng dipiceun témbok Ganoderma lucidum spora.

 

Bubuk spora Ganoderma lucidum ngébréhkeun hakekat Ganoderma lucidum, anu ngagaduhan sadaya bahan genetik sareng fungsi kasihatan Ganoderma lucidum. Salian ti triterpenoid, polisakarida sareng zat gizi sanésna, éta ogé ngandung inti adénin, kolin, asam palmitat, asam amino, tetracosane, vitamin, selenium, germanium organik sareng nutrisi sanésna. Kapanggih yén spésiés Ganoderma lucidum tiasa ningkatkeun imunitas, ngajaga tatu ati sareng perlindungan radiasi. "

 

"Ganoderma lucidum spore bubuk tiasa ningkatkeun fungsi imunitas sélulér sareng humoral, ngamajukeun kanaékan sél getih bodas, ningkatkeun eusi imunoglobulin sareng pelengkap, ngainduksi produksi interferon, ngaktipkeun kagiatan sél killer alami sareng makrofag, sareng ningkatkeun beurat timus, limpa sareng ati organ imun, janten ningkatkeun kamampuan anti-tumor awak manusa ngalawan sagala rupa panyakit.

 

Spora Ganoderma lucidum beunghar protéin (18,53%) sareng sababaraha jinis asam amino (6,1%). Éta ogé ngandung polisakarida seueur, terpenes, alkaloid, vitamin sareng komponén sanés. Jinis sareng eusi komponén anu épéktip langkung luhur tibatan awak Ganoderma lucidum sareng miselium. Fungsina utamina patali sareng komponén ieu:

 

1. Triterpenoid: langkung ti 100 triterpenoid parantos diisolasi, diantarana asam ganoderat mangrupikeun anu utami. Asam Ganoderma tiasa ngagentos nyeri, tenang, ngahambat sékrési histamin, anti radang, anti alérgi, detoksifikasi, perlindungan ati sareng épék sanés.

 

2. Ganoderma lucidum polisakarida: sababaraha kagiatan farmakologis Ganoderma lucidum seuseueurna aya hubunganana sareng ganoderma lucidum polisakarida. Langkung ti 200 polisakarida parantos diasingkeun ti Ganoderma lucidum. Di hiji sisi, Ganoderma lucidum polysaccharide gaduh pangaruh langsung kana sél imun, di sisi anu sanésna, éta tiasa diwujudkeun ngalangkungan interaksi sistem kekebalan neuroendocrine.

 

Salaku conto, Ganoderma lucidum mulangkeun fenomena disfungsi imun sato disababkeun ku sepuh atanapi setrés, di sagigireun pangaruh langsung na kana sistem imun, aya ogé anu tiasa aya mékanisme neuroendokrin. Ganoderma lucidum polisakarida tiasa ngajaga pangaturan imun sareng ningkatkeun résistansi panyakit awak ngalangkungan épék langsung sareng henteu langsung dina sistim imun. Maka, pangaruh imunomodulasi Ganoderma lucidum polisakarida mangrupikeun bagian penting tina "" nguatkeun awak sareng nguatkeun pondasi "".

 

3. germanium organik: eusi germanium dina Ganoderma lucidum nyaéta 4-6 kali tina ginseng. Éta sacara efektif tiasa ningkatkeun pasokan oksigén getih manusa, ngamajukeun metabolisme getih normal, ngaleungitkeun radikal bébas dina awak sareng nyegah sepuh sél.

 

4. Adénin nukleosida: Ganoderma lucidum ngandung rupa-rupa turunan adénosin, anu ngagaduhan kagiatan farmakologis anu kuat, tiasa ngirangan viskositas getih, ngahambat agregasi trombosit dina vivo, ningkatkeun eusi hémoglobin sareng glycerin difosfat, sareng ningkatkeun kapasitas pasokan oksigén getih kana jantung jeung uteuk; Adénin sareng adénin nukleosida ngagaduhan bahan aktif tina ubar keur nengtremkeun sareng ngirangan agrégasi trombosit. Aranjeunna gaduh kamampuan pikeun ngahambat agrégatip seueur trombosit, sareng ngagaduhan peran anu saé pisan pikeun nyegah embolisme vaskular serebral sareng infark miokardial.

 

5. Unsur lacak: Ganoderma lucidum beunghar ku selenium sareng unsur tilas sanés anu diperyogikeun pikeun awak manusa. ”


Waktos Post: Jul-25-2020